Gelen Bu Aramayı Açtığınızda Faturanıza 25 TL Ekleniyor !!!

4 Ağustos 2015 Salı

Dolandırıcıların 888’li numaraları kullanarak insanları dolandırdığı, yapılan aramaya cevap verildiği anda faturaya 25 TL’nin eklendiği ortaya çıktı.









Çağrı Merkezleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Metin Tarakçı, 1 Mayıs 2015 tarihinden itibaren yürürlüğe giren e-Ticaret yasasının vatandaşların izni olmadan çağrı, kısa mesaj, elektronik posta gibi hizmetlerin gönderilmesinin önüne geçtiğini fakat dolandırıcıları önleyemeyeceğini belirterek dikkatli olunması konusunda uyarılarda bulundu.

Tarakçı, çağrı merkezi görünümünde dolandırıcıların paravan şirketler kurarak vatandaşları dolandırdığı, hatta kendisinin bile bu şebekenin hedefi olduğunu söyledi. Bu konuyla ilgili açıklamada bulunan Tarakçı, "Geçtiğimiz günlerde beni 888'li numara aradı. Iphone kazanma şansı diye konuşmaya başladı. 888'li numara aradığı zaman sizi açtığınız andan itibaren 25 lira faturanıza yansıyor. Konuştukça faturanıza yüklü bir bedel yansıyor. Sektörün 20 yıllık emektarı olarak ben bile bu dolandırıcıların tuzağına düştüm" dedi.

Siz siz olun 888 ile başlayan hiç bir numarayı açmayın bizden söylemesi.

Kaynak: Webtekno
Share on : Facebook Twitter Google+

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder