Suriye, Amerikan Ordusunun Web Sitesini Hackledi

9 Haziran 2015 Salı

Amerikan Ordusu’nun halka açık olan resmi web sitesi www.army.mil dün öğlen saatlerinde "CNN’in raporuna göre" erişime kapandı. Suçu üstlenen ise Suriye Elektronik Ordusu adlı siber saldırı ekibi oldu.
Pazartesi günü öğlen saatlerinde gerçekleşen saldırının ardından web sitesine girenler “Hacklendiniz ve komutanlarınız insanları ölüme göndermek için eğittiklerini kabul etmeli” şeklinde bir cümle ile karşılaştı.

Hiçbir bilginin çalınmadığı ifade edilirken saldırıyı Twitter’dan yaptığı açıklama ile üstlenen Suriye Elektronik Ordusu (SEA) bir de Amerikan Ordusu’nun web sitesine dair ekran görüntüsü paylaştı.

"Suriye Elektronik Ordusu" isimli bu siber saldırı ekibinin yarattığı ilk karmaşa elbette değil, geçtiğimiz yıllarda da uluslararası boyutlarda olan kurum ve kuruluşların ya da Amerika’ya bağlı bakanlıklar ya da odaların sitelerini hacklemiş, neler yapabildiklerini göstererek göz dağı vermek istemişlerdi.

Bu saldırıların ve 21. Yüzyıl’ın bir getirisi olarak Amerikan Başkanı Barrack Obama, son dönemde siber suçlar, siber saldırı kalkanı gibi elektronik ve dijital kapsamlı konularla daha fazla ilgilenmeye başladı.

Kaynak: Webtekno
Share on : Facebook Twitter Google+

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder