SAR'ı Hiç Duydunuz Mu ?

22 Haziran 2015 Pazartesi

Spesific Absorption Rate, yani Türkçesi ile Özgül Emilim Oranı anlamına gelen SAR, vücudunuz tarafından soğurulan enerjinin miktarını ölçümlendirmek için kullanılan bir değerdir. Yani kısacası telefonlarınız üzerinden yola çıkacak olursak telefonunuzu kullanırken ne kadar radyoaktif enerjiye maruz kaldığınızın ölçüsüdür SAR.
  • SAR Değeri Kaç Olmalı ?
Her ne kadar sağlık uzmanları güvenli SAR değerinin, yani maruz kalınan radyofrekans enerjisinin (bu işin güvenlisi olmaz radyasyon bildiğin hepsi zararlı) en fazla 1.00 olması gerektiğini savunuyor.
  • Yüksek SAR Değerinin Zararları Nelerdir?
Kalp rahatsızlıkları, kalp pilinde bozulma, beyin tümörü riski, hafıza zayıflaması, yoğun stres ve yorgunluk hissi, kalıcı işitme bozuklukları, dikkat bozulması, kulak çınlaması ve kulaklarda ısınma, kadınlarda düşük yapma riskinin artması, hamile kadınlarda embriyo gelişiminin zarar görmesi, kan hücrelerinin bozulması, geçici işitme kaybının yaşanması, baş ağrıları ve sersemlik, bağışıklık sisteminin zarar görmesi gibi zararlara yol açarken 10 yıl gibi uzun vadeli maruz kalmalarda yüksek tansiyon, genetik yapının bozulması, sperm sayısının azalması, lenfoma (beyaz kan hücresi) kanseri riskinin artması, cilt kanseri riskinin artması, kan-beyin bariyerinin zedelenmesi gibi rahatsızlıklara yol açar.
  • Peki Nasıl Korunuruz ?
Televizyon yayını, çift sim kart desteği, radyo anteni gibi saçma sapan özelliklerle kandırmaya çalışan Çin malı çakma cihazlardan uzak durmalısınız; çünkü bu cihazların SAR değerleri açıklanmıyor.
Share on : Facebook Twitter Google+

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder