Drone Part 1

28 Nisan 2015 Salı

Drone Nedir ???
Drone, uzaktan kontrol edilebilen bir tür uçak teknolojisi olup Türkçede “Dron” diye okunup insansız hava aracı anlamına gelmektedir. Drone’lar ilk çıktığında gözlem ve savunma gibi amaçlarda kullanılmasına rağmen bir süre sonra saldırı amaçlıda kullanılması insanların hafızalarında savaş ve çatışma ile özdeşleşmesine neden olmuştur.
Günümüzde ise savaştan çok günlük alanlardaki kullanımlara da adapte edilmeye çalışılmaktadır. Örneğin bugün bir çok ülkede Drone’lar zor ve tehlikeli görevlerde tercih edilse de aynı zamanda yangın söndürmek, gözlem, güvenlik amaçlı da kullanılmaktadır. Mürettebatsız, durmadan belli bir irtifada uçabilme özelliğine sahip Drone’lar aynı zamanda Ar-Ge,Kargo ve taşımacılık, Sivil ve Ticari gibi alanlarda da kullanılmaktadır.

Bunun yanı sıra günümüzde Türkiye’de dahil olmak üzere hassas bölgeleri bombalamak veya saldırmak konusunda kullanılmaktadır. Türkiye sadece bu teknoloji kullanmak değil aynı zamanda bunu üretme çabası içerisindedir. Bu konuda bir çok ülkeden önde olan ülkemizde çeşitli insansız hava uçağı modeli üretilmiştir. Eğer bu modelleri merak ederseniz buradan bakabilirsiniz.
DEVAMI YAKINDA....
Share on : Facebook Twitter Google+

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder