1 Dakikada Tam Şarj

8 Nisan 2015 Çarşamba


Bilim insanlarıtelefon bataryasını 1 dakika içinde şarj etmeyi başardılar. Ayrıca yeni alüminyum bataryalar,lityum bataryalara göre çok daha güvenli. ( Zarar almasına rağmen patlamıyor )

Stanford Üniversitesi'nde araştırmacılar, bu bataryanın şu an hali hazırda olan bataryalara göre daha uzun ömürlü olduğunu söylüyorlar. Stanford Üniversitesi’nde kimya profesörü olan Hongjie Dai, “Tekrar şarj edilebilir yeni aliminyum bataryalar ürettik. Bu aliminyum bataryalar, belki de günümüzde kullanılan doğaya zararlı pillerin ve darbe aldığında patlayan lityum bataryaların yerini alabilir.


"Yeni bataryamız, lityum bataryaların aksine hiçbir şekilde patlamıyor. Hatta matkap delmeye çalışsanız bile en ufak bir reaksiyon gerçekleşmiyor."

Güvenliğin yanısıra bataryalar, bu zamana kadar görülmemiş bir şarj edilme süresine sahip. Bataryalar neredeyse 1 dakikanın altında bir süre de şarj ediliyor.

Daha önce üretilen aliminyum bataryaların aksine ( 100 kere şarj ettiğimizde ölüyorlardı ) bu bataryalar7,500 defa şarj edilebiliyor.

Kaynak: SkyNews
Share on : Facebook Twitter Google+

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder