Video Oyunları İle Deli Gibi Para Kazanan 5 Youtuber

25 Mart 2015 Çarşamba

Nasıl ki günümüzde Vine’ın, Instagram’ın vb. uygulamaların fenomenleri varsa, internet aleminin en kralı, internet aleminin en babası Youtube’un da herkesce bilinmiş, abone sayıları, izlenme sayıları almış yürümüş sayısız fenomeni bulunmakta.

Bu fenomenlerin paylaştığı her bir video en kötü ihtimal yüzbinlerce, olası ihtimalle de milyonlarca insana ulaşmakta. Bu ulaştıkları sayılara göre kazandıkları paralar da oldukça yüksek rakamlara çıkmakta.

İşte Youtube aleminin hem oyununu oynayıp hem de canavar gibi parasını kazanan 5 fenomeni;

5- ihascupquake


Saçlarını boyadığı canlı renkler ve oynadığı oyunlar ile güzel bir kitleye ulaşan Tiffany Michelle Herrera’nın, ayrıca Youtube’da kedisi ve koleksiyon oyuncakları için iki ayrı kanalı da bulunmakta. Tiffany’in Youtube üzerinden yıllık kazancı 2,4 milyon dolar.

4- TheWillyRex


Minecraft üzerinden üne kavuşan İspanyol Guillermo Diaz, Minecraft’ta yaptığı yapıları yok ederek, sonra tekrar yapıp tekrar yok ederek, sonra tekr.. Neyse yani bu şekilde Minecraft severleri abonesi yapmış ve şu an yıllık kazancı 4 milyon dolar.

3- PewDiePie

‘’Hows it going bros my name is PewDiePie!’’.. İyi bir Youtube kullanıcısı olup da bu cümleyi bilmeyen, duymayan yoktur herhalde. Youtube’un en büyük yıldızlarından biri olan, İsveç asıllı Felix Arvid Ulf, gerek oyun oynarken verdiği tepkiler, gerekse videolarında kullandığı mizah yeteneği ile izleyici ve abone sayısını her geçen gün arttırmakta. Öyleki Forbes ve The Wall Street Journal gibi finansal yayımlar, Felix’in yıldız gelirini ve potansiyelini incelemeye almış. Felix’in kazandığı 8,5 milyon dolarlık yıllık gelir onu listenin başına koymaya yetmeyebilir, ancak hiç şüphesiz o en iyi Youtuber’lardan biri.

2- Stampylonghead


Minecraft oynayarak fenomen haline gelmiş isimlerden biri daha. Joseph Garrett oyunlarında çıkardığı komik sesler ve yarattığı kedi benzeri bir karakter ile çocuk sınıfına oldukça güzel hitap etmekte. Joseph’in Stampylonghead ile yıllık kazancı 9,7 milyon dolar.

1- TheDiamondMineCart


Listemizin birinci sırasında, yine dünyanın en fazla şiddet içeren(!) oyunlarından biri olan Minecraft’ı oynayarak parayı kırmış Daniel Middleton var. Daniel’in bu derece fazla aboneye ve izlenmeye sahip olmasının sebebi de, videolarında son derece cana yakın, aile dostu ve Minecraft’in çoğunluk kitlesi olan çocuklara tam anlamıyla hitap ediyor olması. Verilere göre Daniel’in kanalı ile Youtube’dan kazandığı yıllık gelir 11,2 milyon dolar.
Share on : Facebook Twitter Google+

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder