Cyanogen Toplam 110 Milyon Dolar Yatırım Aldı

23 Mart 2015 Pazartesi



Bildiğiniz gibi Android tarafında en çok tercih edilen rom olan CyanogenMod, son olarak 12. versiyonuyla Android 5.0 Lollipop tabanlı romlarına dağıtımına devam ediyor.

Ama tabiki bu romun geliştirici ailesinin ve kullanım açısından tercih edilmesi için destek de alması gerekiyor. Cyanogen Inc. olarak kurulan firma, Californiave Seattle'da bulunan ofislerinde CyanogenMod'u geliştirmeye devam ederken belli bir gelir de gerekiyor.

lk olarak Benchmark şirketinden aldıkları 7 Milyon Dolar'lık yatırımla bu işe başlayan firma günümüze gelindiğinde ise özellikle Twitter aracılığıyla aldığı 80 Milyon Dolar'ı aşan yatırımlarla 2009'dan bu yanatoplamda 110 Milyon Dolar'lık bir yatırım almış oldu.

Gittikçe büyümeye devam eden firma özellikle OnePlus firması ile anlaşarak OnePlus One adlı cihazda CyanogenMod tabanlı bir Android yazılımı ile kendini kanıtlamak için adım atmıştı. Daha sonra bu firma ile yaşanan belirsiz anlaşmazlıklar nedeniyle Micromax firması ile anlaşan Cyanogen, ilerleyen yıllarda Google'a rakip olmak istiyor.


Sense, TouchWiz gibi bir arayüz olmanın dışında Android tabanlı olan fakat Android'in açık kaynak kısmını kullanarak ayrı bir işletim sistemi sunan CyanogenMod -ya da Cyanogen OS- için yatırım konusunda mutlu olduklarını bildiren Cyanogen CEO'su Kirt McMaster, yatırım almaya devam edecek.
Share on : Facebook Twitter Google+

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder