Lenovo Windows 10'lu ThinkPad 10'u Duyurdu

30 Mayıs 2015 Cumartesi

Geçtiğimiz günlerde Lenovo'nun logo değiştirerek yeni bir imaja gittiğini şu haberimizde duyurmuştuk. Bu imaj değişikliğinden çok geçmeden yeni imajın meyvelerini vermeye başladı Lenovo. Dünyanın ilk Windows 10'la çalışan tableti olan ThinkPad 10 için üretime başladı bile.

ThinkPad 10 10.1 inçlik ekranda bizlere 1920x1200 piksel çözünürlük sunuyor. Bu yeni oyuncağın kalbinde ise Broadwell mimarisini temel alan 14nm bir Intel işlemci yer alıyor. 1.44 Ghz Intel Atom Z8500 ve 1.6 Ghz Intel Atom Z8700 işlemcileri ile gelecek cihazın işlemci tercihi ise müşteriye bırakılmış.
Tabi müşteriye bırakılan özellik bu değil. Bunların yanında 2GB/4GB RAM, 64GB/128GB depolama kapasitesi sunacak cihazın hangi kombinasyonlarda satışa sunulacağı şuanlık belli değil. 5 mp LED flaşlı arka kameraya sahip cihazda microSD girişide bulunuyor. 
















En önemli konu yani batarya süresine gelecek olursak, Lenovo burada adından bahsettirecek gibi görülüyor. Zira Lenovo ThinkPad 10 saatlik bir pil kullanım ömrü sunuyor. ThinkPad 10'a özel kalem, kılıf, klavye ve bir dock üniteside cihazla beraber Lenovo tarafından tanıtıldı. Fiyat olarak 549$'lık bir etikete sahip cihaz orta sınıf bir laptop fiyat aralığında. Bakalım o fiyata ne kadar iyi bir performans verecek Ağustos ayında satışa çıkınca göreceğiz.


Share on : Facebook Twitter Google+

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder